Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

Sinds 1 juli 2013 biedt de Vlaamse overheid loopbaancheques aan, ter ondersteuning van het welbevinden van werknemers en zelfstandigen in hun job. Er is hiervoor subsidie vanuit de Vlaamse overheid met de VDAB als organisator.

Voorwaarden loopbaancheques

  • In de 2j voorafgaand aan jouw aanvraag heb je minstens 1j een arbeidscontract gehad of als zelfstandige gewerkt (ziekteverlof telt hierbij ook mee).
  • Je bent tewerkgesteld in Vlaanderen of Brussel.
  • Op het moment dat je een loopbaancheque aanvraagt, ben je professioneel actief (in loondienst of op zelfstandige basis, deeltijds of voltijds, in loopbaanonderbreking of tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof).
  • Je hebt de afgelopen 6j geen andere gesubsidieerde vorm van loopbaanbegeleiding gevolgd.

Concreet…

  • Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques, om de zes jaar.
  • Je kan slechts één loopbaancheque per keer bestellen. Voor één loopbaancheque betaal je 40€ en heb je recht op 4u loopbaanbegeleiding. Je betaalt concreet dus slechts 10€ per uur begeleiding.
  • Nadat je de eerste 4u loopbaanbegeleiding achter de rug hebt, kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Je kan dus kiezen voor een traject van 4u (in dat geval kan je binnen de 6j nog een ander traject van 4u kiezen) of voor een traject van 8u (in dat geval kan je pas na 6j een nieuw traject aanvragen)
  • Een loopbaancheque aanvragen is eenvoudig: je belt naar het gratis nummer 0800 30 700 of je surft naar de website van de VDAB www.vdab.be/loopbaanbegeleiding. Nadat je je geregistreerd hebt (contactgegevens en rijksregisternummer), ontvang je per mail een uitnodiging tot betaling van 40€, nadien ontvang je de loopbaancheque digitaal, die stuur je per mail door naar info@debaziliek.be voor de aanvang van de begeleiding of je drukt hem af en neemt hem mee bij de eerste begeleiding.
  • De werkgever dient niet op de hoogte gebracht te worden van jouw loopbaanbegeleiding. De Vlaamse overheid voorziet deze ondersteuning specifiek voor de burger. Een overleg met de werkgever is mogelijk, indien je dit zelf wenst.

Zijn er nog vragen, aarzel dan niet contact op te nemen met Katrien Mennes op info@debaziliek.be of 012 21 94 50.

Meer info?

www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Loopbaancheques

Iets voor jou?

Katrien Mennes